2021-05-06 13:22:00• hírek • Bede Emőke

Közel 70 ezer lej értékben bírságolt áprilisban a környezetvédelmi őrség

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség az áprilisi hónapban összesen 55 ellenőrzést végzett a megye területén, melyek közül mindössze 17 volt előre tervezett.

Az előre meg nem tervezett kiszállások jelentős része, szám szerint tizenkettő lakossági bejelentések alapján történt, tíz alkalommal pedig a központi ügynökség utasítására tartottak kontrollt. Két esetben a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség hivatalból indított vizsgálatot, három alkalommal pedig korábban elrendelt intézkedések betartását ellenőrizték. Négy alkalommal önkormányzatokkal közösen végezték el a vizsgálatokat, a többi esetben pedig a szabályozási iratok kiadása, meghosszabbítása vagy felülvizsgálata miatt szálltak ki a helyszínre az őrség munkatársai. Az ellenőrzések elsősorban a levegőminőségre és a hulladékgazdálkodásra vonatkozó előírások betartását és az illegális szemétlerakók azonosítását célozták meg.


Az akciók során összesen 15 pénzbírság került kiosztásra, melyeknek összértéke 67.000 lej, egy további esetben pedig a környezetvédelmi előírások megszegése miatt értesítették az illetékes hatóságokat is, akik büntetőjogi vizsgálatot indítottak az ügyben.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: